Amikor azt mondod a párodnak, hogy "szeretlek, szükségem van rád, jó, hogy itt vagy, fontos vagy nekem",

olyankor megteremted számára a biztonságot. Érzi, hogy ő fontos és szükség van rá. Szerethető és ebből merítve szeretni tud.

Ha azt mondod, hogy "hagyj békén,

nem látod, hogy mást csinálok, hülye vagy, bunkó vagy, menj a fenébe, hogy lehetsz ilyen idióta, utállak", akkor azt fejezed ki, hogy nem szerethető. Nincs rá szükség, nélküle is menne tovább az élet.

Szavainkkal teremtünk vagy pusztítunk.

Végül - figyeld meg - nem a kimondott szavakra emlékezünk, hanem az eredményre. Az érzésre, ami ezzel jár.

Teremthetsz boldog, biztonságos kapcsolatot vagy magát a poklot is a földre hozhatod.

Mindig te döntesz!

"Szakítás utáni újrakezdés okán kerestük fel Zsoltot, hogy segítséget kérjünk ahhoz, hogy új alapokra tudjuk építeni a kapcsolatunkat. Nem akartuk ugyanazokat a hibákat elkövetni. Mindamellett, hogy sokat beszélgetünk egymással, Zsolt belekérdezett olyan alap problémákba, amiket magunktól valószínűleg sosem hoztunk volna elő. Talán pont ezért is, kezdetben fenntartásokkal érkeztünk a terápiára. Azonban azt kell mondjam, hogy nagyon kellemes csalódással jöttünk el. Fájdalmas volt, de ide tökéletesen illik az, hogy a rosszul összeforrt csontot újra el kell törni, hogy jól tudjon működni." Szandra és Laci


Te is arra vágysz, hogy valaki végre megértsen!

Ha a krízisben lévő emberek, házaspárok, párkapcsolatban élők mellett van valaki, aki megérti őket /együtt és külön-külön is/, akkor nem nyomják el az érzéseiket, és nem fordulnak önmaguk és egymás ellen!

Azért dolgozom, hogy akik hozzám fordulnak, a párkapcsolati tanácsadáson ezt megtapasztalják!

 

HA ROSSZUL ÉRZED MAGAD A PÁRKAPCSOLATODBAN, NE MARADJ CSENDBEN, MONDD EL!

Nem hiszek abban a pozitív gondolkodásban, amely tagadja a rosszat és nem is lehet róla beszélni. Brené Brown szerint: "Az igazi pozitív gondolkodás nem az, hogy nincsen fájdalom, hanem az, hogy van, de el tudom fogadni!"

 


MI TÖRTÉNIK A PÁRKAPCSOLATI TANÁCSADÁSON, A KONZULTÁCIÓN?

1. Nyugodt, biztonságos környezetben szabadon beszélgetünk a nehézségekről, konfiktusokról, érzelmi akadályokról és mindarról, ami fájdalmat okoz, ami miatt rosszul érzik magukat a párok a kapcsolatukban.
2. Soha, senkinek nem kell többet mondani annál, mint amennyit szeretne!
3. Mivel nem akarok senkit megváltoztatni, ezért a párkapcsolati tanácsadáson nem egy előre elképzelt, helyesnek kigondolt párkapcsolati modell megvalósításának irányába haladunk. A párok személyiségének és igényeinek megfelelően keressük a legjobb megoldásokat.
4. Hagyd a fantáziálást a meseírókra - avagy kiút a fantázia világából.
A párok sok esetben két világban élnek egyszerre. Egy elképzelt és egy valóságos világban. "Egy igazi férfi ilyen, egy igazi nő olyan..."
A legtöbb konfliktus pedig ebből a képzelődésből származik. Amikor nem mondják el egymásnak őszintén a véleményüket, a hiányzó részeket a saját, valótlan elképzeléseikkel egészítik ki, amibe idővel beleragadnak. Végül már azért bántják egymást, amit el sem követtek.
5. Néhány élethelyzetet felhasználva megnézzük, mikor, mire és miért reagálnak egymás számára bántóan.
6. A párkapcsolati tanácsadás alapjai mindig a szeretet, bizalom, kölcsönös elfogadás, őszinte kommunikáció, tisztelet és türelem.
7. ... és természetesen - kérésre - mindig vannak játékos házi feladatok.

"Az iránymutatása, a problémánkhoz kapcsolódó, pontosan feltett kérdéseire adott válaszaink arra hívták fel a figyelmünket, hogy a házaságunkban mi ketten vagyunk a legfontosabbak. Mi erről felejtkeztünk el. Az Ön segítségével, tudásával újra fel tudtuk fedezni, hogy miért választottuk egymást, miért szerettünk élni ebben a házasságban. A kérdés ma már nem kérdés, tudjuk, hogy mit szeretünk a másikban és miért vele akarunk kapcsolatban lenni. A hármasban folytatott beszélgetések következményeként változtunk, változtattunk a kapcsolatunkon, és a változást mindketten el is fogadtuk. Ez a változás jó! Hiszen enélkül most mi nem lennénk együtt! Kifejezetten örülünk mindketten, hogy megtaláltuk Önt, és az Ön segítségével tovább folytatjuk a közös életünket! Igazán hálásak vagyunk ezért! Köszönjük" - Zsuzsanna és Zoltán

Gyakori párkapcsolati konfliktushelyzetek

– Unalmas, vagy "már nem is emlékszem mikor volt" szex
– Bizalomvesztés
– Félelem az elköteleződéstől
– Hazugságok, füllentések
– Kommunikációs nehézségek
– Kompromisszum vagy párharc?
– Megbocsátás
– Érzelmi sérülések
– Kölcsönös tisztelet hiánya
– Cikizés, gúnyolódás, minősítés, túlzott kritika
– Teljes megsemmisülés érzése
– Flörtölés más nőkkel, férfiakkal szavakkal, mozdulatokkal
– Hűtlenség, megcsalás
– Pornográfia
– Anyós/após problémák
– Házimunkák, feladatok, rend/rendetlenség
– Világnézetbeli különbségek
– Anyagi kérdések
– Gyermeknevelési kérdések 

Tökéletes ember és párkapcsolat ugyan nincs, de az ember legnagyobb ajándéka, a szeretet mindezt boldoggá teheti! Egyetlen titka, hogy mindig tovább kell adni.

Időpont foglalása telefonon: 06-30/67-63-614,
vagy a foglalási felületen:

(Az időpont kizárólag akkor lesz érvényes, ha megtörténik a kölcsönös visszaigazolás)HA IDŐPONTOT SZERETNÉL FOGLALNI,

kérlek írd meg:
- miben szeretnél segítséget kérni,
- a hét melyik időszakai lennének a legalkalmasabbak