Párkapcsolati
mediátor

PÁRKAPCSOLATI TANÁCSADÁS6 hét, és elkezd megújulni a párkapcsolatod


Mire vagy képes a párodért? És ő érted?
 

Amikor azt mondod a párodnak, hogy "szeretlek; szükségem van rád; jó, hogy itt vagy; fontos vagy nekem", olyankor megteremted számára a biztonságot. Érzi, hogy ő fontos és szükség van rá. Szerethető és ebből merítve szeretni tud.

Ha azt mondod, hogy "hagyj békén, nem látod, hogy mást csinálok; hülye vagy; bunkó vagy; menj a fenébe; hogy lehetsz ilyen idióta, utállak", akkor azt fejezed ki, hogy nem szerethető. Nincs rá szükség, nélküle is menne tovább az élet.

Szavainkkal teremtünk vagy pusztítunk. Végül - figyeld meg - nem a kimondott szavakra emlékezünk, hanem az eredményre. Az érzésre, ami ezzel jár. Teremthetsz boldog, biztonságos kapcsolatot vagy magát a poklot is a földre hozhatod.


Mindig te döntesz!

 

Mikor ajánlom a párkapcsolati konzultációt?

Amikor ...
- úgy érzed, hogy unalmassá váltatok, miközben egymástól várjátok a megoldást - hiába
- egymást hibáztatjátok, de nem vállaljátok a felelősséget és mindig egymásra mutogattok
- felmerült a gondolat, hogy jobb lenne elválni
- feltűnt egy harmadik, aki izgatóbb, izgalmasabb és megértőbb
- nem tudtok egymásra felnézni
- elég volt a sok veszekedésből, parttalan vitából
- egy tojásrántottán kipattanó vita is elég ahhoz, hogy esténként ne legyen szex!
- egyszerűen csak jól szeretnétek magatokat érezni


Egy kis érdekesség

- a magyarok közel 70%-a örülne, ha párja nagyobb szexuális képzelőerővel rendelkezne?
- kicsivel több, mint 60%-a avatja be könnyedén szexuális fantáziáiba partnerét?


Az az átkozott hetedik év?

Az ötödik és a nyolcadik év között éri el a mélypontot a párok kapcsolatbeli elégedettsége.

Egy kis kémia
Az első két év maga a csoda, köszönhetően a dopamin idegi ingerületátvivő anyagnak. Ha a szeretett partnerrel együtt vagyunk, az agyunkban nagy mennyiségben szabadul fel dopamin. Hatása eufóriához hasonlítható. Elveszítjük racionális gondolkodásunkat, és ezért tűnik minden olyan csodásnak. A hatása kb. két évig tart. Újra kezdünk a régiek lenni. Innentől felbukkan az oxitocin, ami a kötődésről, felelsségről, hűségről gondoskodik.


Nincs a világon még egy olyan párkapcsolat, mint a tiéd. Hát nem érdemli meg, hogy többet foglalkozzatok egymással?"De a párom hallani sem akar a párterápiáról!"

A férfiak és a nők eltérő okok miatt utasítják el a párkapcsolati tanácsadást. A férfiak kifogásait itt olvashatod el. Ha még nem érett meg a közös elhatározás, akkor várj egy kicsit, de ne add fel. Ha mindenképp szeretnél valamilyen irányba elindulni, nem akarsz a párodra várni, akkor már azzal is sokat segítesz magadon és majd a kapcsolatodon, ha kérsz magadnak egy időpontot konzultációra. 

VÉLEMÉNYEK
"Szakitas utáni újrakezdés okán kerestük fel Zsoltot, hogy segítséget kérjünk ahhoz, hogy új alapokra tudjuk építeni a kapcsolatunkat. Nem akartuk ugyanazokat a hibákat elkövetni. Mindamellett, hogy sokat beszélgetünk egymással, Zsolt belekérdezett olyan alap problémákba, amiket magunktól valószínűleg sosem hoztunk volna elő. Talán pont ezért is, kezdetben fenntartásokkal érkeztünk a terápiára. Azonban azt kell mondjam, hogy nagyon kellemes csalódással jöttünk el. Fájdalmas volt, de ide tökéletesen illik az, hogy a rosszul összeforrt csontot újra el kell törni, hogy jól tudjon működni." Szandra és Laci


"A férjemmel úgy éreztük, hogy ez már tényleg az utolsó pillanat, amikor rendbe lehet hozni a párkapcsolatunkat. Az életünk folyamán tapasztaltak miatt elég szkeptikusan álltunk a párkapcsolati tanácsadáshoz. Viszont adni akartunk még egy utolsó esélyt magunknak, még akkor is, ha azt bizonyítja, hogy nem illünk egymáshoz és jobb lesz, ha elválunk. Megdöbbentő volt hallgatni, hogy egy külső szemlélő milyen jól rálát egy számára idegen pár életére és annak problémáira. A gyakorlati tanácsok mellett nem csak azt tudtuk meg, hogyan tudunk egymáshoz visszatalálni, hanem azt is, hogy egyénileg az életünket miként lehet tartalmasabbá tenni! Köszönjük Zsoltnak!" Zita

"Az iránymutatása, a problémánkhoz kapcsolódó, pontosan feltett kérdéseire adott válaszaink arra hívták fel a figyelmünket, hogy a házaságunkban mi ketten vagyunk a legfontosabbak. Mi erről felejtkeztünk el. Az Ön segítségével, tudásával újra fel tudtuk fedezni, hogy miért választottuk egymást, miért szerettünk élni ebben a házasságban. A kérdés ma már nem kérdés, tudjuk, hogy mit szeretünk a másikban és miért vele akarunk kapcsolatban lenni. A hármasban folytatott beszélgetések következményeként változtunk, változtattunk a kapcsolatunkon, és a változást mindketten el is fogadtuk. Ez a változás jó! Hiszen enélkül most mi nem lennénk együtt! Kifejezetten örülünk mindketten, hogy megtaláltuk Önt, és az Ön segítségével tovább folytatjuk a közös életünket! Igazán hálásak vagyunk ezért! Köszönjük!" Zsuzsanna és Zoltán 

Időpont konzultációra:

06 30/67 63 614

E-mail:

Dobd fel a párkapcsolatod!
21 napos, ingyenes online tréning