Párkapcsolati tanácsadás


Úgy tűnik, kifáradt a párkapcsolatod? Még mindig ugyanúgy, ugyanarról vitatkoztok?

"Szakítás utáni újrakezdés okán kerestük fel Zsoltot, hogy segítséget kérjünk ahhoz, hogy új alapokra tudjuk építeni a kapcsolatunkat. Nem akartuk ugyanazokat a hibákat elkövetni. Mindamellett, hogy sokat beszélgetünk egymással, Zsolt belekérdezett olyan alap problémákba, amiket magunktól valószínűleg sosem hoztunk volna elő. Talán pont ezért is, kezdetben fenntartásokkal érkeztünk a terápiára. Azonban azt kell mondjam, hogy nagyon kellemes csalódással jöttünk el. Fájdalmas volt, de ide tökéletesen illik az, hogy a rosszul összeforrt csontot újra el kell törni, hogy jól tudjon működni." Szandra és Laci
Azok a párok, akikkel eddig találkoztam, egyformán arra vágytak, hogy otthon nyugalomban és szeretetben éljenek. De valahogy mindig sikerült valami apróságon összeveszniük úgy, hogy kibékülés és megbocsájtás helyett napokig nem szóltak egymáshoz.

A nők közben érzelmi feloldozásra vágytak, a férfiak pedig szexre. Végül a szex érdekében a férfiak látszólag vezekeltek… majd kezdődött minden elölről. Válni nem akartak, úgy gondolták, ott még nem tartanak. (Bár inkább a férfiak gondolták így, a nők ennél rugalmasabban kezelték volna, ha nem lettek volna anyagilag hátrányosabb, kiszolgáltatott helyzetben)
Végül a kialakult helyzet miatt mindketten kifáradtak, elfáradtak. Eltűnt a kapcsolat kezdeti varázsa!


Mire vágyhat a férfi?
Minden férfi másra, és mégis hasonló dolgokra.

Röviden:
anyagi sikerre és kielégítő szexre.
Bővebben: ha hazamegy, akkor a párja mosolyogjon, megérintse, átölelje, férfiként tekintsen rá, felnézzen rá, megdicsérje, és amikor hazamegy, az első fél órában hagyja, hogy egy kicsit egyedül legyen, ne támadja le azonnal különböző kérésekkel, információkkal.

Mikor kapja meg ezt egy férfi?

Röviden: ha a párjához gyengéd tud lenni és tisztelettel tekint rá
Bővebben: Ha figyelembe veszi a párja igényeit, nem zsarnokoskodik, nem erőszakoskodik, nem érezteti, hogy ő az úr a házban, ha meghallgatja a párját, még akkor is, amikor úgy gondolja, „semmi értelme annak, amit mond”, ha elfogadja és tiszteletben tartja a párja véleményét.


Mire vágyhat a nő?
Minden nő másra, mégis hasonlóra

Röviden:
odafigyelésre, biztonságra.
Bővebben: Törődésre, szeretetre, gyengédségre, élményekre, közösen eltöltött időre, közös gyereknevelésre, hűségre, igazmondásra, tartalmas, őszinte beszélgetésekre

Mikor kapja meg ezt egy nő?

Röviden: ha odafigyel a férfi igényeire és nem várja el tőle, hogy gondolatolvasó legyen
Bővebben: Ha elfogadja, hogy egy férfinek sokkal nehezeb ráhangolódni a párkapcsolatra, ha van türelme megmondani, mikor mit csináljon – mivel magától sokszor képtelen kitalálni-, ha érezteti vele, hogy kívánja, és ezért többször is kezdeményezi a szexet, ha többször megérinti, megsimogatja, csak úgy, ha kacérkodik, huncutkodik vele, ha odafigyel arra, hogy a párja számára kívánatos legyen, ha tudja kezelni és nem lekezelni.


Otthon szeretnéd érezni magad a pároddal és arra vágysz, hogy még a boldogság gondolatától is libabőrös legyél?
Akkor törekedj arra, hogy sokkal jobban megismerd a párod igényeit. Látnod kell az ő szemével is. Ne módszerekben gondolkodj. Felesleges. Ugyanis, ami Zsuzsi és Peti kapcsolatában jól működik, lehet, hogy Anikó és Emil életében inkább hátrány lenne.

A párkapcsolati tréningen megosztom veled és a pároddal azt, ami nekem is nagy segítséget jelentett: hogyan tudsz értelemmel és érzelemmel kommunikálni. Ha most azt kérném tőled, hogy szeresd az első embert, aki az utcán szembejön veled, bizonyára nem sikerülne. Ehhez hasonlóan nem lehet megparancsolni azt sem, hogy mostantól élj a pároddal boldogan, naponta lepd meg ajándékokkal, legyél kedves, őszinte, soha ne veszekedjetek és minden este legyen szex.

A párkapcsolati tréningen a férfiak is jól érzik magukat?
Na jó, van akit senki, még a felesége sem tudja elcipelni. A büszkeség sokszor nagy úr, ami sajnos a derékfájásban, vérnyomásban, egyéb betegségek formájában hamar visszaköszönhet. Szívesebben látnék kiegyensúlyozott, örömteli, egészségesen mosolygós férfi arcokat, de ez mindenkinek az egyéni döntése és élete.

Aki beadja a derekát és fontosnak tartja a párját, a kapcsolatát, az egész biztosan sikeres, jól működő párkapcsolatban fog élni.

Amit most írok, szintén igaz: többször hallottam már férfiaktól, hogy „Ugye, akkor a jövő héten is jöhetünk?”

A titok egyszerű: a konzultáción a férfiak is pontosan megtudják, megértik, mikor, mit csináljanak, hogyan tudnak jobban odafigyelni a párjukra, mivel tehetik boldogabbá, kiegyensúlyozottabbá a partnerüket, és hogyan lophatják vissza a romantikus vagy a vad és szenvedélyes szexet a majdnem kihűlt ágyba.

Természetesen a hölgyek is megkapják a kulcsot a racionálisan gondolkodó – nekik sokszor fafejű – férfi partnerükhöz. Feltárul előttük, hogy mitől érzi magát férfinak a párja, miért nehéz neki napról napra kifejezni az érzelmeit (vagy miért nem akarja), miért görcsöl azon, hogy mindent jól csináljon. Vagy: miért dolgozik sokat, miért viszi haza a munkáját a családja kárára, és miért tűnik néha bunkónak, primitívnek vagy kezelhetetlennek.

A személyiség ereje
Van, amin nem lehet változtatni. Ez a személyiséged. Ehhez társul egy nagy csomag, amiben ott lapulnak az elmúlt évek eseményei, életed apró kis morzsái. Fájdalom, szégyen, félelem, harag, bűntudat, öröm, szeretet, siker, boldogság, remény, és megannyi élmény. Ebből nem pakolhatsz, nem selejetezhetsz ki kedvedre semmit. Pl. az öröm maradjon, a szégyen nem kell. Együtt vagy sehogy. A párod sem tehet mást, így, ahogy vagy elfogad, vagy hiábavaló küzdelembe kezd a csomagod tartalmával. Ugyanis: amit az egyik nap kidob, az másnapra úgyis visszakúszik.
A párkapcsolatodban személyiséged egyes részei felerősödnek, mások kevésbé érvényesülnek. Ami idegesítő a mostani kapcsolatdban, lehet, hogy másnál észre sem vennéd. Ott, ellenben a mostanival másként lenne rossz. (Itt idegesít a horkolás, ott pedig a megszáradt kenyérmorzsa a konyhapulton.)

A párkapcsolati tréningen lehetőséged lesz megismerni, mit hoztok ki egymásból, miért pont azt hozzátok ki egymásból, és hogyan lehet ezen alakítani, illetve mi az, ami soha nem fog megváltozni.


 
Valóban segít a párkapcsolati tanácsadás?
Ha nem az utolsó pillanatra hagyjátok, akkor igen.

A kapcsolat általában akkor ér véget, amikor a nő kimondja: „ már nem érzek irántad semmit, vége!"

Ha együtt maradnak, nem lesz több, mint egy érzelmektől mentes, funkcionálisan működő párkapcsolat. A férfiak ezt könnyebben viselik, mint a nők, hiszen a közösen megteremtett körülmények, a vagyon, a gyerekek nem vesznek el. Azonban egy ilyen kapcsolatban, ha a női oldal sérül, és kielégületlenül, megalázva érzi magát, akkor nőgyógyászati betegségek is megjelenhetnek. (Ha a férfiak túl gyengék, akkor beleragadnak és elszenvedői lesznek a rossz kapcsolatnak, ami szintén betegséget okozhat)

A női lélek kicsit olyan, mint egy gitárhúr. Vékony, de erős. Sok férfi azt hiszi, szabadon, minden következmény nélkül játszhat rajta. Kihasználhatja, bánthatja, megalázhatja, leuralhatja. Ám abban a pillanatban, amikor elszakad a húr, ki kell dobni. Nem lehet ragasztani, sem öszekötözni.

A szakadás előtt mindig vannak apró figyelmeztetések, amiket a férfiak nem vesznek komolyan. Legyintenek, hiszen szerintük minden a legnagyobb rendben. Dolgoznak, pénzt keresnek. Amikor a nő bejelenti, hogy vége, ilyenkor hallani: „De azért valamit tehetünk a kapcsolatunkért, ugye? Nem szeretnélek elveszíteni!”

Ha egy nő azt mondja: „már nem érzek irántad semmit”, akkor nála valóban vége.

Ezt ne várd meg, ha valóban fontos a párod, a párkapcsolatod!


(Kifejezetten olyan párkapcsolatokkal foglalkozom, ahol a párok kezdettől fogva komolyan gondolták egymást, a kapcsolatukat, csak valahol félúton elhagyták egymást, lemaradtak a közös pillanatokról, vagy olyan élethelyzetbe kerültek, ami megrengette az egymásba vetett bizalmat! De mindezek ellenére szeretnének változtatni a párkapcsolatuk minőségén.)

Kapcsolat
Segítségre van szükséged?
06 30/67 63 614

(További részletek a Kapcsolat oldalon)

img04

Az utolsó pillanat?

"A férjemmel úgy éreztük, hogy ez már tényleg az utolsó pillanat, amikor rendbe lehet hozni a párkapcsolatunkat. Utolsó esélyt adtunk magunknak. Még akkor is, ha végül kiderül, nem illünk egymáshoz és jobb lesz, ha elválunk. Az életünk folyamán tapasztaltak miatt elég szkeptikusan álltunk a párkapcsolati tanácsadáshoz. Megdöbbentő volt hallgatni, hogy egy külső szemlélő milyen jól rálát egy számára idegen pár életére és annak problémáira. A gyakorlati tanácsok mellett nem csak azt tudtuk meg, hogyan tudunk egymáshoz visszatalálni, hanem azt is, hogy egyénileg az életünket miként lehet tartalmasabbá tenni! Köszönjük Zsoltnak!" Zita


Amikor azt mondod a párodnak, hogy "szeretlek; szükségem van rád; jó, hogy itt vagy; fontos vagy nekem", olyankor megteremted számára a biztonságot. Érzi, hogy ő fontos és szükség van rá. Szerethető és ebből merítve szeretni tud.

Ha azt mondod, hogy "hagyj békén, nem látod, hogy mást csinálok; hülye vagy; bunkó vagy; menj a fenébe; hogy lehetsz ilyen idióta, utállak", akkor azt fejezed ki, hogy nem szerethető. Nincs rá szükség, nélküle is menne tovább az élet.

Szavainkkal teremtünk vagy pusztítunk.
Végül - figyeld meg - nem a kimondott szavakra emlékezünk, hanem az eredményre. Az érzésre, ami ezzel jár.
Teremthetsz boldog, biztonságos kapcsolatot vagy magát a poklot is a földre hozhatod. 

1 perces párkapcsolati gyorsteszt