Párkapcsolati tanácsadás

Ne megváltoztatni akarják egymást, hanem megismerni!"Azt mondják, az idő megváltoztatja a dolgokat. De az igazság az, hogy magadnak kell megváltoztatnod őket." /Andy Warhol/

Nincs rosszabb, mint egy rossz párkapcsolat, ugye? Még a legfinomabb vasárnapi étel sem csúszik olyan jól.

Tudom, hogy nehéz ma párkapcsolatban élni és kitartani egymás mellett. Ott az a rengeteg kísértés, a fárasztó munka, a sok gond, a hétköznapok unalmas mókuskereke, a gyereknevelés örömeit észrevenni pedig kihívásnak számít.

Eddig milyen megoldáson törte a fejét?

a. Ez már így marad, küzdünk tovább, amíg élünk.
b. Otthagyom, elegem volt belőle!
c. Kivizsgálásokra jár, fáj a feje, ugrál a vérnyomása, cukorbeteg lett, falja az édességeket...
d. Itt van ezen a honlapon és azon gondolkodik, hogy megbeszéli velem az első időpontot. De még bizonytalan, hiszen nem ismer, és nem másról, mint az Ön életéről, párkapcsolatáról van szó. Azért erről nem szívesen beszél az ember egy idegen előtt.

IGAZA VAN! Ha egyenlőre ismeretlenül is, de köszönöm a bizalmat, hogy idáig eljutott az olvasással. Ha van kedve, kérem ne hagyja abba, folytassa is tovább.

Fontos:
Nem szeretném meggyőzni semmiről. Akik eddig eljöttek hozzám, a legtöbben azt mondták, hogy úgy érezték, nekik ide kell jönniük. Ha Ön is így érzi, csak akkor van jó helyen. Ugyanis a párkapcsolati tanácsadás egyik fontos része a kölcsönös BIZALOM. Ha nem bízunk egymásban, akkor a beszélgetéseink felszínesek és üresek lesznek. A várva várt eredmény pedig elmarad. Ön és a párja sem lesz őszinte hozzám és én sem tudom azt nyújtani, amire szükségük lenne.

Azt mondja, szinte semmi esély arra, hogy ebből bármi jót is elővarázsoljanak?
Bízzon magában, a párjában, és higyje el, jó párost alkotnak együtt. Úgy is írhatnám, Önök a "Nyerő Páros". Nem véletlen találtak egymásra, nem véletlenül keresi, keresik a megoldást.
Varázsigét ugyan nem tudok adni, ami egyetlen pillanat alatt rendbe hozna mindent, de egy olyan tréninget igen, ami kitartó munkával átvarázsolja a párkapcsolatát.

De már nem, vagy alig lelkesednek, a tűz is csak pislákol?
Gyerekkorodban biztosan Ön is ücsörgött tábortűz mellett nagyokat énekelve. Emlékszik? Micsoda hangulat és milyen meleg volt. Sokan akkor érezték először, hogy szerelmesek, amikor a lobogó tűz fényénél megpillantották a másikat.
Minden nagy tábortűz úgy kezdődött, hogy elővettünk egy szál gyufát. Ha nem törött el vagy fújta el az esti szél, elég volt ahhoz, hogy lángra lobbantson egy rakás fát.

A párját nem tudja rávenni, hogy eljöjjön?
A férfiak és a nők más indok miatt nem akarnak párkapcsolati tanácsadásra menni. A férfiak kifogásait itt olvashatja el. Ha még nem érett meg a közös elhatározás, akkor várjon egy kicsit, de ne adja fel. Ha mindenképp szeretne valamilyen irányba elindulni, nem akar a párjára várni, akkor már azzal is sokat segített a kapcsolatán, ha kér magának egy időpontot.

Közösen nem tudják megoldani? Fontos egy párkapcsolati tanácsadó?
Vannak, akik „agyturkásznak” illetve „pszichomókusnak” tartják a párkapcsolati tanácsadókat, vagy komolytalannak gondolják az egészet.
Mit tudhat egy kívülálló más valaki párkapcsolatáról, ha nem abban él? És különben is, mondják, senki ne kíváncsiskodjon, ne kutakodjon, turkáljon más kapcsolatában.
Ezek a félelmek jogosak, egészen addig, amíg a kételkedők meg nem bizonyosodnak arról, hogy ez egy tévhit. Fele sem igaz, de kifogásnak, alibinek még jó is lehet. A párkapcsolati tanácsadáson nem ez történik. Legalább is nálam nem.

A célom, hogy a párjával együtt
- tudják kezelni és megoldani a konfliktusokat,
- visszataláljanak egymáshoz,
- biztonságban érezzék magukat,
- átéljék a párkapcsolat minden örömét,
- újra élvezzék egymás társaságát, és
- megtapasztalják, hogyan működhet a továbbiakban kiegyensúlyozottan a kapcsolatuk.

Beszélgetünk. Én komolyan veszem Önt és a párját.

Nem akarok megváltoztatni senkit, és nem is akarok rávenni senkit, hogy a másik kedvéért változzon meg. A rossz szokásokon természetesen lehet változtatni.

Ha eddig szürkének látták az életet, akkor most kiszínezhetik.
Ha beragadtak, akkor rövid időre szükségük van valakire, aki kiragadja Önöket a mostani élethelyzetből. Senki nem képes saját hajánál fogva kihúzni magát a sárból.

Ha eljön a párjával és nem ezt tapasztalják, az első alkalmon bármikor felállhat a párjával együtt. A feleslegesen eltöltött időért nem kell fizetni. Ha maradnak, akkor - én is mindkettőjükkel - azon dolgozom, hogy a konfliktusokat megoldják, és amikor együtt vannak, szabadnak és boldognak érezhessétek magukat.

 

VÉLEMÉNYEK

"A férjemmel úgy éreztük, hogy ez már tényleg az utolsó pillanat, amikor rendbe lehet hozni a párkapcsolatunkat. Az életünk folyamán tapasztaltak miatt elég szkeptikusan álltunk a párkapcsolati tanácsadáshoz. Viszont adni akartunk még egy utolsó esélyt magunknak, még akkor is, ha azt bizonyítja, hogy nem illünk egymáshoz  és jobb lesz, ha elválunk. Megdöbbentő volt hallgatni, hogy egy külső szemlélő milyen jól rálát egy számára idegen pár életére és annak problémáira. A gyakorlati tanácsok mellett nem csak azt tudtuk meg, hogyan tudunk egymáshoz visszatalálni, hanem azt is, hogy egyénileg az életünket miként lehet tartalmasabbá tenni! Köszönjük Zsoltnak!" (Zita, 33)

 

"A férjem félrelépett és nagyon nehezen viseltem. Két gyerekünk van és nem tudtam mit csináljak. Nem értettem, miért tette ezt velem, velünk! Az állandó önvádaskodás és a férjemmel szemben érzett haragom nagyon mély volt. De akartam még egy esélyt adni egymásnak, a családunknak. Most úgy érzem, jól döntöttem, döntöttünk, hogy a Zsolt által felkínált lehetőséget igénybe vettük." (Andrea, 35)

 

"Férfiasan bevallom, hogy féltem részt venni a megcsalás kezelése tanácsadáson. Nem számítottam semmi jóra, hiszen szégyelltem magam, és a feleségem is nagyon haragudott rám. Úgy nézett ki, hogy elválunk. Viszont a feleségem kedvéért, ösztönzésére eljöttem. Érdekes volt megtapasztalni, hogy egy ilyen helyzetből is fel lehet állni, ha lassan is. Úgy gondolom, nekünk sikerült. Szerettem volna elfelejteni, ami történt. De azt tapasztaltam, hogy nem a felejtés kierőszakolása a megoldás, hanem másként kell megoldani egy ilyen helyzetet. Ebben Zsolt sokat segített nekünk." (László, 42)

 

Egy kis száraz statisztika:
A gyermek születése után a párok több, mint 60%-a jelentős visszaesést tapasztal a párkapcsolatával való megelégedettségében. Mintegy 4 éven belül, ha ezen nem változtatnak, akkor a következő két évben megtörténhet az, ami miatt ma a legtöbben az utolsó pillanatra hagyják a párterápiát: elhidegülés, megcsalás! A házasságok több, mint a fele válással végződik. A válások 70%-át a nők kezdeményezik. A férfiak 80%-a nem gondolta volna, hogy ilyen nagy a baj, és azt hitte, még meg lehet menteni. Már nem lehetett!

 

Milyen további kérdésekre ad válaszokat és gyakorlati tanácsokat a párkapcsolat tanácsadás?
– Szexualitás – Barátság – Bizalom – Miért félnek elköteleződni, házasodni a férfiak? – Hazugságok, füllentések – Kommunikációs nehézségek – Kompromisszum vagy párharc? – Megbocsátás – Érzelmi sérülések – Kölcsönös tisztelet – Cikizés, gúnyolódás, minősítés, túlzott kritika – Teljes megsemmisülés érzése – Flörtölés más nőkkel, férfiakkal szavakkal, mozdulatokkal – Hűtlenség, megcsalás – Pornográfia – Anyós/após problémák – Házimunkák, feladatok, rend/rendetlenség – Világnézetbeli különbségek – Anyagi kérdések – Gyermeknevelési kérdések

 

Foglaljon időpontot tanácsadásra

Emailben: info@parkapcsolatban.com
vagy telefonon

06 30/67 63 614

 

1 PERCES HÍRLEVELEK

Párkapcsolat, életvezetés, tréningek, kedvezmények
Nem jár semmilyen kötelezettséggel, bármikor leiratkozhat.

Ki vagyok én a párkapcsolatomban?

ÖNISMERETI TRÉNING, ha úgy érzi, kezdi elveszíteni önmagát a párkapcsolatában!

média, ahol találkozhattunk