Megcsalás, hűtlenség kezelése


Tudni akarod, hogy miért történt? És pont veled?

 

"11 éve vagyunk házasok. Amikor elhidegültünk, már teljesen mindegy volt, hogy mit csinálunk, semmi sem segített. Nálam több éve tartott ez az állapot, amikor megtörtént. Az események gyorsan zajlottak. Szinte minden másodpercet kihasználtunk. SMS, közös vacsora, őrült, változatos szeretkezések. Nem tudtunk parancsolni az érzéseinknek. Közben egy nagy egoista állatnak tartottam magam, mert a feleségem és a szeretőm figyelmét egyszerre uraltam. Újra önmagam lehettem. Nem kellett magyarázkodnom, számot adnom semmiről. Élveztünk minden pillanatot. A feleségemtől nem akartam elválni, mert szerettem és szeretem a mai napig. Ráadásul ott vannak a gyerekeink. Imádom őket. Tudom, hogy döntenem kell, de attól félek, hogy érzelmileg képtelen vagyok visszatérni a feleségemhez..."

Évszázados probléma és egyben örök kérdés a megcsalás, hűtlenség, vagyis az, hogy férfiak és nők miért keresik vagy találják meg másnál, másoknál azt, amit a párjuktól nem kaptak meg?
(Itt most nem szeretnék említést tenni azokról, akik eleve nem akarnak lemondani a szeretői kapcsolatokról.)

Mi számít megcsalásnak?
Van, aki már a csábító tekintetet, másik férfival vagy nővel történő közös programok szervezését, azon való részvételt, vagy akár a kétértelmű kifejezést is annak tekinti. 
A legtöbb pár azonban a közösülés megtörténtét tekinti megcsalásnak.
 

Meggyőződésem, hogy a megcsalás, hűtlenség minden kapcsolatban eltérő ok miatt történik, bár lehetnek hasonlóságok.
Ahogyan nincs két egyforma eset, ezért nincs két, pontosan egyforma indok sem!

Csak kifogás vagy igazat mond?
Bizonyos idő után a legtöbb kapcsolatban megjelenik az elhidegülés érzése, a szex unalmassá és ritkábbá válik, és az, ami addig érdekes, különleges, izgalmas volt, eltűnik. Ilyenkor jó megoldásnak tűnhet egy futókaland vagy rövidebb, hosszabb ideig tartó szeretői kapcsolat.
Az is előfordul, hogy a párkapcsolatban, házasságban külsőleg minden rendben van, belül viszont valami újra, valami különlegesre vágyik az egyik vagy mindkét fél.

(Ha egymás tudtával keresnek maguknak alkalmi partnert a párok, sok esetben, idővel ez is komoly, megoldhatatlan konfliktussá alakul át. Nem lehet úgy csinálni, mintha meg sem történt volna. Különösen akkor válik elviselhetetlenné, ha kiderül, hogy az egyik fél csak a partnere kedvéért egyezett bele)

Végül vannak a hétköznapi élethelyzetek, küzdelmek, fájdalmak, a nem várt események (halál, baleset, anyagi veszteség), amelyek még a legszorosabb kapcsolatokat is megviselhetik.

Akik nehezen tűrik az életben és a párkapcsolatban adódó nehéz helyzeteket, különböző "segédeszközökhöz" fordulnak. Ilyen lehet az érzelmeket felkavaró szeretői kapcsolat vagy futókaland.

Eleinte izgalmasnak, különlegesnek tűnik, de idővel sokan rájönnek, hogy nem szeretnék elveszíteni a párjukat, a szemükben újra értékessé válik a családjuk.
 

Ha kiderül... ha titokban marad...
Ha kiderül,
a hűtlen felek közül sokan meglepődnek, hogy a véget ért kapcsolat ellenére a párjuk nem reagál pozitívan, és nem tudja rövid időn belül feldolgozni.
Ha titokban marad, lehet, hogy a hűtlen partner a bűntudat és lelkiismeret-furdalás folytogató érzésétől később nem tud szabadulni!

Kapcsolat
Segítségre van szükséged?
06 30/67 63 614

(További részletek a Kapcsolat oldalon)

img04

Szexuális felszabadulás vagy valami mélyebb is van mögötte?

"Nagy mennyiségű, visszafojtott vágyakat cipeltem magamban. Képtelen voltam őszintén beszélgetni erről a férjemmel. Megcsókolt, simogatott és egyből dugni akart. Neki ez volt az előjáték, a szenvedély. Tudom, ilyen társadalomban élünk, ezt látjuk, tanuljuk, halljuk otthon, egymástól. A barátnőim közül sokan, hozzám hasonlóan elnyomják magukban az érzéseiket és csak álmodoznak a férjük mellett egy férfias ölelésről, érzelmi biztonságról és szenvedélyről. Hiába lett egy nagy szexuális étvággyal megáldott férfi a férjem, nem tudta belőlem kihozni az "istennőt". Sokkal könnyebb megoldást választott: talált magának egy másik nőt, akivel mindent kipróbált. Pedig egy kicsit több figyelmet, türelmet kellett volna rám fordítania, és tőlem is megkaphatta volna azt, amit máshol azonnal. Az elhanyagolt évek után nekem elég volt egyetlen mondat, mozdulat, hogy a csók, ami szintén évek óta nem képezte a kapcsolatunk részét, most elcsattanjon egy másik férfival. És jött a folytatás..."

Minden párkapcsolatban voltak, vannak és lesznek időszakok, amikor nehézségek jönnek.
Olyan élethelyzetek, traumák, amelyek megviselik még a legerősebb embert is. Sőt törvényszerű, hogy időnként eltávolodunk egymástól.

Ijjesztő hatással lehet ez mindannyiunkra, ha nem tudjuk, hogy ez is természetes dolog.

Nehéz élethelyzet
Egy olyan élethelyzet, ami nem múlik el néhány napon belül, sokakat készületlenül és türelmetlenül érinthet. Megoldásként valami gyorsan ható, feloldást kínáló hangulatot, élményt keresnek. Ez könnyen egy másik férfi vagy nő karjában végződhet. Teszik ezt úgy, hogy talán fel sem merül bennük a gondolat: a párjuk is megadhatta volna azt, amit a szerető nyújtott.

Munkahelyi kapcsolat, szeretői kapcsolat
Talán az egyik leggyakoribb élethelyzet, amikor a munkakapcsolatból szeretői kapcsolat lesz. Ha kiderül vagy véget ér, különösen nehéz helyzetbe kerülnek a párok.
Aki hűtlen volt azért, mert naponta találkoznia kell volt szeretőjével, a megcsalt fél bizalmatlansága továbbra is megmarad. A tudat, hogy naponta találkozik és beszélget a párja a volt szeretőjével, idegörlő. A kérdés is folyamatosan ott motoszkál a fejében: "mi van, ha...?"


Akiknek nem érdemes megcsalás kezelése tréningre menni

Említést érdemelnek még azok a férfiak és nők, akik kedvelik, ha szeretőik vannak, vagy nem tudnak, nem akarnak elutasítani egy kínálkozó alkalmat. Ebben az esetben értelmét veszíti a párkapcsolati tréning, mivel a megoldás nem maradandó. Később minden kezdődik elölről és sokkal mélyebb fájdalmat okoz, ha kiderül, mivel egy újabb megszavazott bizalom hullik darabjaira.

 


Hűség. Annyit beszélnek róla, tényleg lehetséges?

Csak akkor lehetünk a párunkhoz hűségesek, ha először önmagunkhoz vagyunk hűségesek. Hűségesen kitartani az elhatározásainkban, ígéreteinkben, és mindenben, ami hozzánk tartozik és rólunk szól. Ha ebben egyenesek, őszinték maradunk vagy azzá válunk, akkor nem jár izomfájdalommal és feszültséggel az, amikor nemet mondunk egy kísértésre. Többé nem a "kell" vagy "nem szabad, nem tehetem meg" irányítja a gondolatainkat, cselekedeteinket, hanem a "nem szeretném, nem akarom, nem érdekel!"


A hűség elsősorban szívből és nem észből születik.

 

"A férjemnek még a házasságunk elején volt egy szeretője. Hónapokig tartott, mire megtudtam. Kiborultam, alvászavarral küszködtem, gyógyszereket szedtem. Tehetetlennek éreztem magam, otthon ülve az egy éves lányunkkal. Számomra sokat jelentett a férjem. A mindenem volt, amit elveszítettem. Lassan kiléptem önmagam árnyékából és engedtem, hogy a bennem élő nő újra megmutassa magát. Minden átmenet nélkül igent mondtam annak a férfinak, akivel már régóta ismertük egymást. Mindig láttam a szemében, hogy kíván, de elutasítottam a közeledéseit. Férjemmel ellentétben én azonnal elmondtam neki, hogy beleszerettem egy másik férfiba. A férjem nem bírja elviselni, hogy megcsalom. Kurvának nevez, és egyre többet veszekedünk, amit utólag mindig megbán. Mindent tudni akar, mikor, hol, hányszor. Szerintem ehhez semmi köze. 1 hónapja nem tud aludni és pánikrohamai vannak. Jó lenne valamit kezdeni a kapcsolatunkkal."


Hogyan lehet a megcsalást feldolgozni?

Abban az esetben, ha a pároddal akarsz maradni, akkor az egyik legfontosabb elem: az idő. Nem sikerül egyik napról a másikra feldolgozni a megcsalást, ráadásul a férfiak és a nők teljesen máshogyan élik meg és dolgozzák fel a hűtlenséget.

Ami nem vezet eredményre:
- Vádaskodás
- Kíváncsiskodás (mikor, hol, hányszor, hogyan)
- Veszekedés, érzelmi zsarolás
- A szerető felkeresése
- Rokonok, barátok bevonása
- Érzelmi zsarolás
- A szerető túllicitálása ("én is vagyok olyan jó")
- Visszacsalás ("ha ő megcsalt, akkor én is megcsalom!")


Kiknek ajánlom a tréninget?

- Azoknak, akiknek fáj annyira, hogy a megújulás iránti vágyuk erősebb, mint a lemondás vagy a beletörődés
- Azoknak a pároknak, ahol a hűtlen fél lezárta vagy lezárni kívánja a szeretői kapcsolatát
- Azoknak a pároknak, akik együtt akarnak maradni
- Azoknak a pároknak, akik nyitottak egy új, őszintébb párkapcsolatra


Kiknek nem ajánlom a tréninget?
- Azoknak, akik tőlem várják azt, amit nekik kell megtenniük
- Azoknak, akik nem készek és nem nyitottak a megbocsátásra és egy új, őszinte párkapcsolatra
- Azoknak, akik sem időt, sem pénzt, sem energiát, sem odafigyelést nem szánnak a párjukra
- Azoknak a pároknak, ahol az egyik fél nem gondolja komolyan
- Azoknak, akik örökké élnek és úgy gondolják, van idejük tanulni a hibáikból.

Online, ingyenes párkapcsolati játékos tréning