Megcsalás, hűtlenség kezelése

PÁROKNAK (nem csoportos tréning) és EGYÉNi konzultáció keretén belül


Egy hazai felmérés szerint:
A férfiak 33%-a  házasság után, 365 napon belül megcsalja a feleségét.
A nők 44%-a  hűtlenség után sokkal kívánatosabbnak tartja magát.
A férfiak 4%-a beleszeret alkalmi partnerébe.
A válóperek 71%-át a nők kezdeményezik.


Megcsalás esetén négy dolgot tehet a megcsalt fél:

a. Eltűri, beletörődik a párja hűtlenségébe és tovább szenved/szenvednek
b. Szakítanak, elválnak
c. Kivizsgálásokra jár, fáj a feje, ugrál a vérnyomása, cukorbeteg lesz, falja az édességeket... röviden belebetegszik
d. Szakember segítségét kéri egyedül vagy a párjával együtt.

Lehet, hogy azért látogattál erre a honlapra, mert időpontot szeretnél kérni és megoldani ezt a nehéz helyzetet.
De még bizonytalan vagy, hiszen nem ismersz, és nem másról, mint az életedről, párkapcsolatodról van szó. Erről pedig nem szívesen beszélnél egy idegen előtt.

IGAZAD VAN!
Ha egyenlőre ismeretlenül is, de köszönöm a bizalmat, hogy idáig eljutottál az olvasással. Ha van időd, akkor biztatlak, hogy folytasd tovább az olvasást, és ismerd meg, mi történik megcsalás esetén, és hogyan lehet a hűtlenség okozta fájdalmakat "kezelni".


Úgy tűnik, vagy már kiderült, hogy megcsalás, hűtlenség történt?

Hogyan tovább?
Kiderült? Bevallotta? Még nem biztos, de a jelek azt mutatják, hogy megcsalás történt?

A hűtlen fél részéről záporoznak a kérdések:
Most mit tegyek? Mit cisnáljak? Hogyan hozhatnám rendbe? Egyáltalán, rendbe lehet hozni?

A fájdalom, amit ilyenkor a megcsalt fél érez, szinte elviselhetetlen. Értéktelennek, becsapottnak érzi magát és elveszítette a biztonságot. Akiben eddig bízott, arról kiderült, hogy valaki másnál találta meg azt, amiről azt gondolta, hogy csak ő adhatja meg neki.

Mit tehet ilyen helyzetben a megcsalt fél?

– A kialakult helyzet ellenére ne tegyen olyat, amit később megbánna (viszonylag egyszerűbb az a helyzet, ahol még nincsenek gyerekek, közös vagyon)
– Ne hibáztassa magát, és ne akarja túlteljesíteni önmagát. Nem az a lényeg, hogy milyennek kellett volna lennie, hanem az, hogy mit nem tettek meg közösen azért, amiért a megcsalás megtörtént.
– Ne büntesse a párját, felesleges, ettől nem lesz jobb. Ebben az esetben csak még jobban elmérgesedik a helyzet, és a párja jogosan mondhatja: "Na látod, ezért csaltalak meg!".
– Bosszú? Esetleg úgy gondolja, hogy ideje lesz a tettek mezejére lépni és egy kis kalanddal visszavágni? A fájdalom ettől nem fog elmúlni, sőt, egyre elviselhetetlenebb lesz.

Ezért, ha valóban meg akarja/akarják oldani a párok a kialakult helyzetet, és együtt szeretnének maradni, kérjenek külső segítséget, olyan szakembert, aki elfogulatlanul segíthet helyrehozni a kapcsolatot.


Hogyan tovább? Valami jó történhet még megcsalás, hűtlenség után?

A tapasztalatok azt bizonyítják, hogy igen!
Annak ellenére, hogy a megcsalás fájdalommal jár, azt jelzi, hogy valami nem úgy működött, ahogyan kellett volna. Ha a pároknak sikerül megfogalmazniuk, hogy mit tanultak a történtekből, akkor rájönnek, hogy hol rontották el, és mi az, amire ezután figyelniük kell. És igen: lehetőség van sikeresen kijönni helyzetből úgy, hogy egy sokkal tartalmasabb, mélyebb kapcsolat alakuljon ki a párok között!

Időpontot foglalása MEGCSALÁS KEZELÉSE TRÉNINGRE

Emailben: info@parkapcsolatban.com
vagy telefonon

06 30/67 63 614

 


Mennyi idő, amíg rendbe jönnek a dolgok? Egyáltalán: hogyan lehet megbocsátani a hűtlenséget, megcsalást?

Amíg a kapcsolati egyensúly helyre áll, hosszú folyamat. A mai világ sok esetben instant termékeket kínál, ami az azonnali, gyors megoldás élményével kecsegtet.

A párkapcsolat nem olyan, mint egy instant termék, miszerint megtudtuk mi van, ismerjük a megoldást, csináljuk gyorsan, hogy mihamarabb minden olyan legyen vagy még jobb, mint régen!

Mindkét félnek időre van szüksége, különösen a megcsalt félnek! De ha komolyan gondolják és egymást választják válás helyett, akkor ez az időszak tartalmasabb és egyre szebb lehet. Nem csak úgy írom, ez valóban így van!
A megcsalt félnek érezni kell, hogy mostantól ő a legfontosabb, számít a véleménye. A legfontosabb pedig: vissza kell nyernie az önbecsülését!
A megcsaló félnek be kell bizonyítania, hogy szándékai tiszták, önzetlenek, és nem csak a pillanatnyi helyzet kedvéért cselekszik.


Megcsalás, hűtlenség után a leggyakoribb kérdések:

– Miért csalt meg?
– Hol rontottuk el?
– Ki a hibás?
– Hogyan történt a megcsalás, hűtlenség?
– Hányszor csalt meg?
– Mi lesz most velünk?
- Mi lesz ezután? Mit csináljunk?
 

A Megcsalás, hűtlenség kezelése főbb területei - ami egyben a tréning, tanácsadás része:
– A megcsalás, hűtlenség okai, amelyek alapvetően a párkapcsolatok minőségét is befolyásolják
– Az eltávolodás folyamatai
– A férfi és női önbizalomvesztés, önbecsülésvesztés és elhanyagolás következményei
– Miért pont egy szeretőre volt szükség?
– Hogyan lehet megbocsájtani hűtlenség után?
– Meddig haragudhatok a másikra?
– Meddig kell még vezekelnem, ha már régen megbántam amit tettem?
– Mennyi ideig tart a fájdalom?
– Mikor múlik el a lelkiismeret-furdalásom?
 


Megcsalás, hűtlenség után hogyan reagálhat a megcsalt fél?

1. Összeomlás, sértődöttség
2. Elutasítás
3. Bizonytalanság (“ez az a kapcsolat, aminek hittem?”, “ő valóban az az ember, akinek megismertem?”)
4. Az amúgy is alacsony önbizalom elveszítése
5. Alulértékelés (“már nem vagyok elég jó neki”)
6. Bűnbak keresése (ki a hibás? ki miatt történhetett?)
7. A harmadik fél bántása, szóbeli megalázása
8. Áldozattá válás (azonosulás az áldozat szerepével)
9. Büntetés, vezekeltetés
10. Szex megvonása
11. Visszavágás
12. Válás


A MEGCSALÁSRÓL

Amikor feltűnik a harmadik fél és jobbnak, megértőbbnek tűnik, majd engedve a kísértésnek később a megcsaló fél rájön, hogy nem kellett volna, nehéz helyzetben találja magát. Miután a hűtlenség kiderült – attól függetlenül, hogy bevallja vagy sem-, érzelmileg mindkét felet megviseli. Ha a párok úgy döntenek, hogy együtt maradnak és szeretnék helyrehozni kapcsolatukat, akkor tisztában kell lenniük azzal, hogy a fájdalom, amit a megcsalás miatt éreznek, nem múlik el egyik pillanatról a másikra. Nincs olyan technika, ami azonnal elfeledtetné a hűtlenséget, azt ami történt, vagy felülírhatná a mostani érzéseket. A megcsaló belső küzdelmei, a megcsalt fél fájdalma nagyon erős.

Ahhoz, hogy a párkapcsolat új értelmet és célt találjon, időre van szükség. A megcsalás után már semmi nem lesz olyan, mint volt, de nem zárja ki annak lehetőségét, hogy jobb is lehet! A megcsalt fél szenvedése, fájdalma, a megcsaló, hűtlen fél megbánása érthető, de egyik sem emelkedhet felül a másik kárára. A tréning során mindkét félnek szembe kell néznie önmagával, a saját felelősségével. Nem könnyű, ez tény, de ha a párok tenni akarnak önmagukért, egymásért, akkor lesz eredménye a közös munkának! A megcsalásos helyzet kezeléséhez egy külső, független szakember segítsége szinte elengedhetetlen. Egy elfogult rokon, barát vagy munkatárs, sokszor többet árt egy megcsalásos helyzettel küzdő párnak, mint javítana.

Független tanácsadóként nem kívánok egyik fél oldalára sem állni!

 

Egyszeri megcsalás - "egyszer csaltam meg"
Az egyszeri megcsalás hátterében a legtöbb esetben az történik, hogy az egyik fél úgy érzi, hogy a párja elhanyagolja őt. Nem veszi figyelembe az igényeit, nőként vagy férfiként nem jól érzi magát.

Megcsalás - férfiak esetében
A férfiak különösen akkor érzik magukat háttérbe szorítva, amikor megszületik a gyerek. Miközben az anya a megváltozott helyzetben a gyermekére, a megoldandó feladatokra koncentrál, a férje, “apa” inkább a villámhárítóvá vagy a felmerülő problémák megoldójává válik. Eltűnnek a megszokott helyzetek, a közös pillanatok, órák, a szenvedély és a szex. Nem véletlen, hogy a férfi környezetében, akár a munkahelyén hirtelen feltűnik egy nő, akivel jól érzi magát, figyel rá és meghallgatja. Érzelmileg is egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Újra fontosnak, érdekesnek, férfinek érzi magát.

A férfi számára fontos a munkában betöltött szerepe, ezért jól esik hallania valakitől, hogy milyen értékes és sikeres abban, amit csinál. Mivel a feleségétől ezeket az élményeket nem vagy csak alig kapja meg. Kezdi úgy érezni, hogy az új nő közelebb áll hozzá, szinte olyan, mintha a társa lenne. Végül a közös élmények, beszélgetések szexuális töltést nyernek. Ezek az élmények nem kifejezetten a szexről szólnak, hiszen lehet, hogy a házaspár szexuális élete kiváló. Inkább arról, hogy az új társban megtalálta azt, amiről úgy gondolta hiányzik. Folytatása is azért nem lesz, mert a férfit megbánás, bűntudat kínozza, és mivel nem tud azzal a tudattal élni, hogy megcsalta a feleségét, előbb-utóbb elmondja.


Megcsalás - nők esetében

A férfiak számára ugyanolyan nehéz a hűtlenséget, megcsalást feldolgozni, mint a nők esetében. Azonban a motiváció jelentősen eltérő lehet.A nők ritkább esetben bonyolódnak bele egyéjszakás kalandokba, mint a férfiak. Amiért mégis megtörténhet, az a bosszú,vagy olyan meggondolatlan cselekedet, amit végül megbánnak. Mivel ebben az esetben kötődés nem alakul ki – ami a nők számára fontos és meghatározó – így nem is lesz folytatása. Sőt, úgy érezhetik magukat, mintha bepiszkolódtak volna. Ami miatt mégis megtörténhet, hogy a férfi nem tud férfiként viselkedni mellette, állandóan féltékeny, nem tudja nőként kezelni, uralkodni, zsarnokoskodni akar felette. Érzelmileg elkülönültek, teljesen más hullámhosszon vannak.
Sok párkapcsolatban a szerepek is felcserélődnek, és a férfiak olyanok lesznek, mint a gyerekek. A feleségük pedig férfiként irányítja a családot, illetve a gyerekeit. Persze az is előfordulhat, hogy a nő benne marad a szeretői viszonyban, mert jól érzi magát, végre nőként kezeli valaki, érzelmileg ráhangolódik, de lehet sértődöttségből, bosszúból is. Miközben a férje félrelépését elítéli, a sajátját akár megengedettnek tartja.


Többszöri megcsalás - "többször is megcsaltam"

Többszöri megcsalás az, amikor valamelyik fél a párkapcsolata mellett több alkalommal, változó partnerekkel szexuális viszonyt folytat. A motiváció ebben az esetben többféle lehet, mint pl. saját értékrendjük, vonzerejük, szexuális alkalmasságuk megerősítése. Előfordul, hogy a meglévő párkapcsolat előtt is rendszeresen váltogatta partnereit, amiről párja nem tudott, vagy ha igen, akkor abban a hitben tartott ki mellette, hogy mellette megváltozik.
Akik számára a hűtlenség nem jelent problémát, úgy rendezik be az életüket, hogy legyen egy biztonságot nyújtó család. Tudják, hogy a párjuk otthon várja, mellette biztonságban érzik magukat, de az igazi örömforrást máshol szerzik meg. Kérdés az, hogy aki vagy akik a szeretői szerepbe kerültek, elfogadják-e, vagy ők is titokban arra várnak, hogy egyszer ők kerülnek első helyre.Időpont foglalása MEGCSALÁS KEZELÉSE TRÉNINGRE

Emailben: info@parkapcsolatban.com
vagy telefonon

06 30/67 63 614

 
Kik csalják meg rendszeresen a párjukat?
Ezt előre nem lehet megmondani, nincs forgatókönyv, de a legtöbb esetben:
– Negatív önbecsülésű emberek, akik mások mellett érzik magukat valakinek. Ám idővel, ha eltűnik ez az érzés, és a szerető vagy új partner nem úgy tükrözi önmagát, akkor őket is lecseréli.
– Idősödő emberek, akik nem tudják elfogadni az idő múlását, és így akarnak örökké fiatalok maradni.
– Férfiak és nők, akik ebben találják meg az élet izgalmas oldalát.
– Férfiak és nők, akik szeretnék magukat állandóan pozitívnak, energikusnak, hódítónak, meghódítottnak, szeretettnek érezni.
– Akik arra használnak másokat, hogy személysiégük különböző oldalait megélhessék (szenvedélyes, gyengéd, lenyűgöző, állatias, durva, szelíd, stb.,).
– Férfiak és nők, akik a kapcsolat elején szeretnek lenni és nem tartósan benne élni.


A Megcsalás, hűtlenség kezelése tréningen való részvétel feltétele, hogy a párok közösen akarják megoldani a kialakult helyzetet!
Amennyiben csak az egyik fél hajlandó, az EGYÉNI TANÁCSADÁS-t  javaslom.

 

 

Foglalj időpontot tanácsadásra

06 30/67 63 614

 

1 PERCES HÍRLEVELEK:

ha fontos számodra a párkapcsolatod, és tudni akarod, hogyan csináld a legjobban!
Nem jár semmilyen kötelezettséggel, bármikor leiratkozhatsz.