Párkapcsolati
mediátor

Megcsalás, hűtlenség kezelésePÁROKNAK (nem csoportos tréning) és EGYÉNi konzultáció keretén belül


"Ő sokkal figyelmesebb volt hozzám, mint a férjem, A tenyerén hordozott, kedvesen beszélt és megadta azt, amire vágytam. De itt a családom. Nem hagyhatom el őket. Valamit tennem, tennünk kell!"
"Nem éreztem magam férfinek a feleségem mellett. Ugráltatott, parancsolgatott, és olyan hideg volt, mint egy jégcsap. Végül már azt sem tudom, mikor szeretkeztünk. Jól esett, hogy ismét férfi lehettem egy nő mellett."


A megcsalás kezelése tréningről:


Egy hazai felmérés szerint:

A férfiak 33%-a házasság után, 365 napon belül megcsalja a feleségét.
A nők 44%-a hűtlenség után sokkal kívánatosabbnak tartja magát.
A férfiak 4%-a beleszeret alkalmi partnerébe.
A válóperek 71%-át a nők kezdeményezik.


Megcsalás esetén négy dolgot tehetsz:
a. Eltűröd, beletörődsz a párod hűtlenségébe és tovább szenvedsz/szenvedtek
b. Szakítassz, elválsz
c. Lehet, hogy kivizsgálásokra jársz majd, mert fáj a fejed, ugrál a vérnyomásod, cukorbeteg leszel, falod az édességeket... röviden belebetegszel
d. Szakember segítségét kéred egyedül vagy a pároddal együtt és feldolgozod, ami történt.

Lehet, hogy azért látogattál erre a honlapra, mert időpontot szeretnél kérni és megoldani ezt a nehéz helyzetet. De még bizonytalan vagy, hiszen nem ismersz, és nem másról, mint rólad, az életedről, a párkapcsolatodról van szó. Erről pedig nem szívesen beszélnél egy idegen előtt.
IGAZAD VAN!
Ha egyenlőre ismeretlenül is, de köszönöm a bizalmad, hogy idáig eljutottál az olvasással. Ha van időd, akkor biztatlak, hogy folytasd tovább az olvasást, és ismerd meg, mi történik megcsalás esetén, és hogyan lehet a hűtlenség okozta fájdalmakat "kezelni".

Úgy tűnik, vagy már kiderült, hogy megcsalás, hűtlenség történt?

A legfontosabb kérdés mégis ez: "Most mit tegyek? Mit csináljak"?

"Hogyan hozhatnám rendbe? Egyáltalán, rendbe lehet hozni?"

A fájdalom, amit ilyenkor a megcsalt fél érez, szinte elviselhetetlen. Értéktelennek, becsapottnak érzi magát és elveszítette a biztonság érzését. Akiben eddig bízott, arról kiderült, hogy valaki másnál találta meg azt, amiről azt gondolta, hogy csak ő adhatja meg neki.


Mi érezhet egy megcsalt nő?
A férfi, aki számára a biztonságot, a bizalmat jelentette, most bizonytalanságot és bizalmatlanságot okozott. Olyan, mint egy véget nem érő körhintán forogni. Bármelyik pillanatban kizuhanhat és nincs, aki elkapja.
Egyik pillanatban minden nagyon jó, míg a következőben maga a pokol tüze égeti. Állandó kérdésekkel, miértekkel bombázza a férfit, aki egy ideig türelmesen válaszol, majd elege lesz az egészből.
A férfi úgy gondolja, hogy lezárta az ügyet és minden mehet úgy, mint régen, de a nő nem felejt ilyen gyorsan. Az érzelmi sebek hónapok, sőt évek alatt gyógyulnak be - ha egyáltalán begyógyulnak.
A nő csúnyának, kivetettnek, megalázottnak, senkinek és semminek érzi magát. Olyannak, akire már nincs szükség, mert egy jobb, szebb és csinosabb akadt.


Mit érezhet egy megcsalt férfi?
A megcsalást a legnehezebben a férfiak viselik. Számukra ugyanis elképzelhetetlen, hogy egy kapcsolat, amiben élnek az rossz lenne vagy elhagyja a párjuk. Csak akkor tudatosul bennük, amikor konkrétan szóba kerül a párjuk részéről a válás vagy szembesülnek a megcsalással.

Eddig azt gondolták, hogy egyedüli "birtokosai" a nőnek és most osztozni kell valaki mással. Szembesülnek azzal, hogy senkit nem lehet birtokolni, és úgy élni, ahogy ők elképzelik. Vannak, akik ezt is erővel akarják megoldani, holott pont az erő fitogtatása vezetett idáig. A büszkeség, a nagyképűség, a pénz imádata, a figyelmetlenség, az érzéketlenség, a türelmetlenség mind közrejátszhattak abban, hogy most ilyen helyzetbe kerültek.


Mit tehetsz, ha kiderült, hogy a párod megcsalt?

– A kialakult helyzet ellenére ne tegyél olyat, amit később megbánnál (viszonylag egyszerűbb az a helyzet, ahol még nincsenek gyerekek, közös vagyon)
– Ne hibáztasd magad, és ne akard túlteljesíteni önmagad. Nem az a lényeg, hogy milyennek kellett volna lennie a kapcsolatnak, és neked, hanem az, hogy mit nem tettetek meg közösen azért, amiért a megcsalás megtörtént.
– Ne büntesd a párod, felesleges, ettől nem lesz jobb. Ebben az esetben csak még jobban elmérgesedik a helyzet, és a párod jogosan mondhatja: "Na látod, ezért csaltalak meg!".
– Bosszú? Esetleg úgy gondolod, hogy ideje lesz a tettek mezejére lépni és egy kis kalanddal visszavágni? A fájdalom ettől nem fog elmúlni, sőt, egyre elviselhetetlenebb lesz. Ezért, ha valóban meg akarod/akarjátok oldani a kialakult helyzetet, és együtt szeretnétek maradni, kérjetek külső segítséget, olyan szakembert, aki elfogulatlanul segíthet helyrehozni a kapcsolatot.


Hogyan tovább? Valami jó történhet még megcsalás, hűtlenség után?
A tapasztalatok azt bizonyítják, hogy igen! Annak ellenére, hogy a megcsalás fájdalommal jár, azt jelzi, hogy valami nem úgy működött, ahogyan kellett volna.
Van lehetőség van gy sokkal tartalmasabb, mélyebb kapcsolat kialakításáa.

Mennyi idő, amíg rendbe jönnek a dolgok?
Amíg a kapcsolati egyensúly helyre áll, hosszú folyamat. A mai világ sok esetben instant termékeket kínál, ami az azonnali, gyors megoldás élményével kecsegtet. A párkapcsolat nem olyan, mint egy instant termék, miszerint megtudtuk mi van, ismerjük a megoldást, csináljuk gyorsan, hogy mihamarabb minden olyan legyen vagy még jobb, mint régen!
Most mindkettőtöknek időre van szüksége, különösen annak, akit megcsalt a párja!
De ha komolyan gondoljátok és egymást választjátok válás helyett, akkor ez az időszak sokkal tartalmasabb és egyre szebb lehet. Nem csak úgy írom, ez valóban így van!

A megcsalt félnek éreznie kell, hogy mostantól ő a legfontosabb, számít a véleménye, és vissza kell nyernie az önbecsülését!
A megcsaló félnek be kell bizonyítania, hogy szándékai tiszták, önzetlenek, és nem csak a pillanatnyi helyzet kedvéért, félelemből cselekszik.


Hogyan lehet megbocsátani a hűtlenséget, megcsalást?

A megbocsátás egy hosszú folyamat eredménye. Ebben az esetben sajnos nem úgy működik, hogy "odamegyek, elnézést kérek, ő elnézi nekem", és minden megy tovább, mint régen. Férfiként és nőként máshogyan lehet elérni a megbocsátást.

Ehhez nyújt segítséget a Megcsalás, hűtlenség kezelése" tréning. 

Időpont konzultációra:

06 30/67 63 614

E-mail:

1 PERCES HÍRLEVÉL