Párkapcsolati
mediátor

Megcsalás, hűtlenség

Egyéni és párkapcsolati konzultáció

"Ő sokkal figyelmesebb és gyengédebb volt hozzám. Megadta azt, amire mindig is vágytam!"

"Jól esett, hogy ismét férfi lehettem egy nő mellett."Egy hazai felmérés szerint:

A férfiak 33%-a házasság után, 365 napon belül megcsalja a feleségét.
A nők 44%-a hűtlenség után sokkal kívánatosabbnak tartja magát.
A férfiak 4%-a beleszeret alkalmi partnerébe.
A válóperek 71%-át a nők kezdeményezik.


Na de hagyjuk a statisztikákat.
Téged jobban érdekel, hogy mit tehetsz ebben a helyzetben:

a. Eltűröd, beletörődsz a párod hűtlenségébe és tovább szenvedsz/szenvedtek
b. Szakítassz, elválsz
c. Lehet, hogy kivizsgálásokra jársz majd, mert fáj a fejed, ugrál a vérnyomásod, cukorbeteg leszel, falod az édességeket... röviden belebetegszel
d. Szakember segítségét kéred egyedül vagy a pároddal együtt és feldolgozod, ami történt.


 

IDŐPONT KONZULTÁCIÓRA:Úgy tűnik vagy már kiderült, hogy megcsalás, hűtlenség történt?Ha megcsalt nőként olvasod ezt az oldalt, akkor
most úgy érezheted magad, mintha egy véget nem érő körhintán forognál. Bármelyik pillanatban kizuhanhatsz és nincs, aki elkapjon. Már nem tudsz bízni a párodban!

Egyik pillanatban minden nagyon jó, míg a következőben maga a pokol tüze éget. Állandó kérdésekkel, miértekkel bombázod azt a férfit, akit a párodnak hittél, de közben megcsalt és érzelmileg becsapott.
Ő egy ideig türelmesen válaszol, majd elege lesz az egészből. Úgy gondolja, ő lezárta az ügyet és minden mehetne tovább, mint régen. Neked azonban időre és válaszokra van szükséged.
Sebeid fájnak, nem gyógyulnak olyan hamar, mint azt ő elvárná.

Ha a párod mellett döntesz, akkor adj időt magadnak. Nem lehetetlen kijönni ebből a nehéz helyzetből, de időre lesz szükséged.

Abban leszek segítségedre - a pároddal együtt, ha ő is partner ebben -, hogy:
- pontosan megismerd, mi játszódik le a benned és a párodban,

- feldolgozd a fájdalmakat, 
- újra megtanulj bízni a párodban,

- visszanyerd az önbizalmad!
Ha megcsalt férfiként olvasod ezt a oldalt, akkor
érdemes tudnod, hogy a megcsalást a legnehezebben a férfiak viselik. Számukra ugyanis elképzelhetetlen, hogy egy kapcsolat, amiben élnek az rossz lenne vagy elhagyja a párjuk. Csak akkor tudatosul bennük, amikor konkrétan szóba kerül a válás vagy szembesülnek a megcsalással. Férfiként átérzem a helyzeted és azt, hogy mit élhetsz most át!

Eddig azt gondolthattad, hogy egyedüli "birtokosa" vagy a nőnek, a párodnak, és most osztoznod kell valaki mással. Most szembesültél azzal, hogy senkit nem lehet birtokolni, vagy talán úgy élni, ahogyan elképzelted. Nem számít, mennyit dolgoztál és mennyi pénzt kerestél, az érzelmeket nem lehet kordában tartani. Nem lehet megvásárolni.

Ha egy nő megcsalja a párját, az legtöbbször azért történik, mert a férje elhanyagolta, nem volt gyengéd hozzá, uralkodott felette, érzelmileg zsarolta, tulajdonaként kezelte, nem volt szabad mozgástere a kapcsolatán belül, úgy érezte, hogy valaki más lett, elveszítette önmagát.

Ha a párod mellett döntesz - és ő is melletted -, mert nem akarod elhagyni, akkor adj időt magadnak. Férfiként lesz néhány dolog, amit másként kell majd látnod, csinálnod, ha szeretnéd kifejezni a szereteted, törődésed és hűséged a párod iránt. A férfiszív is sok csodára képes, ha tudja mit, hogyan kell csinálni.

A konzultáción segítek, hogy egyedül vagy közösen a pároddal, fel tudd/tudjátok dolgozni a megcsalás okozta fájdalmakat és egy új alapokra helyezett, minőségi párkapcsolatban éljetek.

Továbbá:
- pontosan megismerd, mi játszódik le a benned és a párodban,

- feldolgozod a fájdalmakat, 
- újra megtanulsz bízni a párodban,
- visszanyered az önbizalmad!

Hogyan tovább? Valami jó történhet még megcsalás, hűtlenség után?
A tapasztalatok azt bizonyítják, hogy igen! Annak ellenére, hogy a megcsalás fájdalommal jár, azt jelzi, hogy valami nem úgy működött, ahogyan kellett volna.
Van lehetőség van gy sokkal tartalmasabb, mélyebb kapcsolat kialakításáa.

Mennyi idő, amíg rendbe jönnek a dolgok?
Előre nem lehet meghatározni. Van, akinek 2 hét elég, de van, akinek sokkal hosszabb időt vesz igénybe.

Időt kell adni ahhoz, hogy a megcsalt fél érezze, mostantól ő a legfontosabb, számít a véleménye, közben pedig vissza kell nyernie az önbecsülését!
A megcsaló félnek be kell bizonyítania, hogy szándékai tiszták, önzetlenek, és nem csak a pillanatnyi helyzet kedvéért, félelemből cselekszik.VÉLEMÉNYEK
"Szakítás utáni újrakezdés okán kerestük fel Zsoltot, hogy segítséget kérjünk ahhoz, hogy új alapokra tudjuk építeni a kapcsolatunkat. Nem akartuk ugyanazokat a hibákat elkövetni. Mindamellett, hogy sokat beszélgetünk egymással, Zsolt belekérdezett olyan alap problémákba, amiket magunktól valószínűleg sosem hoztunk volna elő. Talán pont ezért is, kezdetben fenntartásokkal érkeztünk a terápiára. Azonban azt kell mondjam, hogy nagyon kellemes csalódással jöttünk el. Fájdalmas volt, de ide tökéletesen illik az, hogy a rosszul összeforrt csontot újra el kell törni, hogy jól tudjon működni." Szandra és Laci


"A férjemmel úgy éreztük, hogy ez már tényleg az utolsó pillanat, amikor rendbe lehet hozni a párkapcsolatunkat. Az életünk folyamán tapasztaltak miatt elég szkeptikusan álltunk a párkapcsolati tanácsadáshoz. Viszont adni akartunk még egy utolsó esélyt magunknak, még akkor is, ha azt bizonyítja, hogy nem illünk egymáshoz és jobb lesz, ha elválunk. Megdöbbentő volt hallgatni, hogy egy külső szemlélő milyen jól rálát egy számára idegen pár életére és annak problémáira. A gyakorlati tanácsok mellett nem csak azt tudtuk meg, hogyan tudunk egymáshoz visszatalálni, hanem azt is, hogy egyénileg az életünket miként lehet tartalmasabbá tenni! Köszönjük Zsoltnak!" Zita

"Az iránymutatása, a problémánkhoz kapcsolódó, pontosan feltett kérdéseire adott válaszaink arra hívták fel a figyelmünket, hogy a házaságunkban mi ketten vagyunk a legfontosabbak. Mi erről felejtkeztünk el. Az Ön segítségével, tudásával újra fel tudtuk fedezni, hogy miért választottuk egymást, miért szerettünk élni ebben a házasságban. A kérdés ma már nem kérdés, tudjuk, hogy mit szeretünk a másikban és miért vele akarunk kapcsolatban lenni. A hármasban folytatott beszélgetések következményeként változtunk, változtattunk a kapcsolatunkon, és a változást mindketten el is fogadtuk. Ez a változás jó! Hiszen enélkül most mi nem lennénk együtt! Kifejezetten örülünk mindketten, hogy megtaláltuk Önt, és az Ön segítségével tovább folytatjuk a közös életünket! Igazán hálásak vagyunk ezért! Köszönjük!" Zsuzsanna és ZoltánMikor tudsz jönni a pároddal konzultációra?


Ha van szabad időpont, akár már ezen a héten is!
Időpontot az alábbi telefonszámon tudunk egyeztetni"De a párom hallani sem akar a párterápiáról!"

A férfiak és a nők eltérő okok miatt utasítják el a párterápiát. A férfiak kifogásait itt olvashatod el. Ha még nem érett meg a közös elhatározás, akkor várj egy kicsit, de ne add fel. Ha mindenképp szeretnél valamilyen irányba elindulni, nem akarsz a párodra várni, akkor már azzal is sokat segítesz magadon és majd a kapcsolatodon, ha kérsz magadnak egy időpontot konzultációra. 
(Budapesten a III. vagy XIII. kerületben, valamint Szentendrén tudlak fogadni.)


1 perces hírlevél

(Bármikor leiratkozhatsz.
Adataid harmadik félnek nem adjuk ki)