Párkapcsolati
mediátor

Megcsalás, hűtlenség kezelésePÁROKNAK (nem csoportos tréning) és EGYÉNi konzultáció keretén belül


"Ő sokkal figyelmesebb volt hozzám, Megadta azt, amire vágytam. De itt a családom. Nem hagyhatom el őket. Valamit tennem, tennünk kell!"
"Nem éreztem magam férfinek a feleségem mellett. Ugráltatott, parancsolgatott, és olyan hideg volt, mint egy jégcsap. Végül már azt sem tudom, mikor szeretkeztünk. Jól esett, hogy ismét férfi lehettem egy nő mellett."Egy hazai felmérés szerint:

A férfiak 33%-a házasság után, 365 napon belül megcsalja a feleségét.
A nők 44%-a hűtlenség után sokkal kívánatosabbnak tartja magát.
A férfiak 4%-a beleszeret alkalmi partnerébe.
A válóperek 71%-át a nők kezdeményezik.


Na de hagyjuk a statisztikákat.
Téged jobban érdekel, hogy most mit tehetsz:

a. Eltűröd, beletörődsz a párod hűtlenségébe és tovább szenvedsz/szenvedtek
b. Szakítassz, elválsz
c. Lehet, hogy kivizsgálásokra jársz majd, mert fáj a fejed, ugrál a vérnyomásod, cukorbeteg leszel, falod az édességeket... röviden belebetegszel
d. Szakember segítségét kéred egyedül vagy a pároddal együtt és feldolgozod, ami történt.Úgy tűnik vagy már kiderült, hogy megcsalás, hűtlenség történt?


Ha megcsalt nőként olvasod ezt az oldalt, akkor
most úgy érezheted magad, mintha egy véget nem érő körhintán forognál. Bármelyik pillanatban kizuhanhatsz és nincs, aki elkapjon. Már nem tudsz bízni a párodban!
Megértem a fájdalmad és együtt érzek veled!

Egyik pillanatban minden nagyon jó, míg a következőben maga a pokol tüze éget. Állandó kérdésekkel, miértekkel bombázod azt a férfit, akit a párodnak hittél, de közben megcsalt és érzelmileg kicsontozott.
Kérdéseiddel bombázod, ő egy ideig türelmesen válaszol, majd elege lesz az egészből. Nincs türelme hozzád. Úgy gondolja, ő lezárta az ügyet és minden mehet tovább, mint régen. Neked azonban időre és válaszokra van szükséged.
Sebeid fájnak, nem gyógyulnak olyan hamar, mint azt ő elvárná.

Ha a párod mellett döntesz, akkor adj időt magadnak. Nem lehetetlen kijönni ebből a nehéz helyzetből, de időre lesz szükséged.
Abban leszek segítségedre - a pároddal együtt, ha ő is partner ebben - hogy feldolgozd a fájdalmakat és visszanyerd az önbizalmad.Ha megcsalt férfiként olvasod ezt a oldalt, akkor
érdemes tudnod, hogy a megcsalást a legnehezebben a férfiak viselik. Számukra ugyanis elképzelhetetlen, hogy egy kapcsolat, amiben élnek az rossz lenne vagy elhagyja a párjuk. Csak akkor tudatosul bennük, amikor konkrétan szóba kerül a válás vagy szembesülnek a megcsalással. Férfiként átérzem a helyzeted és azt, hogy mit élhetsz most át!

Eddig azt gondolthattad, hogy egyedüli "birtokosa" vagy a nőnek, a párodnak, és most osztoznod kell valaki mással. Most szembesültél azzal, hogy senkit nem lehet birtokolni, vagy talán úgy élni, ahogyan te elképzelted. Nem számít, mennyit dolgoztál és mennyi pénzt kerestél, az érzelmeket nem lehet kordában tartani. Nem lehet megvásárolni. Ha egy nő megcsalja a párját, az legtöbbször azért történik meg, mert a férje elhanyagolta, nem volt gyengéd hozzá, uralkodott felette, érzelmileg zsarolta, tulajdonaként kezelte, nem volt szabad mozgástere a kapcsolatán belül, úgy érezte, hogy valaki más lett, elveszítette önmagát.

Ha a párod mellett döntesz - és ő is melletted -, mert nem akarod elhagyni, akkor adj időt magadnak. Férfiként sok mindent másként kell majd látnod, csinálnod, ha ezentúl szeretnéd kifejezni a szereteted, törődésed és hűséged a párod felé. A férfiszív is sok csodára képes, ha tudja mit, hogyan kell csinálni.
A konzultáción segítek, hogy egyedül vagy közösen a pároddal, fel tudd/tudjátok dolgozni a megcsalás okozta fájdalmat és egy új alapokra helyezett, minőségi párkapcsolatban éljetek. Egy olyan kapcsolatban, ahol a kitűzött célokat közösen éritek el!


Mit tehetsz, ha kiderült, hogy a párod megcsalt?

Ha szeretnél együtt maradni a pároddal és ő is így akarja, akkor kérjetek külső segítséget szakembertől.
(Ha Budapesten vagy környékén élsz a kapcsolat oldalon tudod felvenni velem a kapcsolatot, ha távolabb élsz, akkor a lakóhelyed környékén találd meg azt, akinek bizalmat tudsz szavazni. De semmikép ne legyen rokon, barát vagy ismerős)
Számtalan olyan kérdés lesz, amit jól kell megfogalmazni és sok-sok félreértést, múltbeli fájdalmat, sérelmet kell helyre tenni, ami miatt idáig jutottál a pároddal.
Nem mindegy, hogyan rendezed a pároddal a kialakult helyzeted, mikor, milyen döntéseket hozol, és hogyan dolgozod fel a fájdalmat.
Külső segítség nélkül nagyon nehéz, mert - észre fogod venni - mindig ugyanoda térsz vissza és ugyanazon vitatkozol, ugyanazért bántod a párod és ő is téged!


Hogyan tovább? Valami jó történhet még megcsalás, hűtlenség után?
A tapasztalatok azt bizonyítják, hogy igen! Annak ellenére, hogy a megcsalás fájdalommal jár, azt jelzi, hogy valami nem úgy működött, ahogyan kellett volna.
Van lehetőség van gy sokkal tartalmasabb, mélyebb kapcsolat kialakításáa.

Mennyi idő, amíg rendbe jönnek a dolgok?
Előre nem lehet meghatározni. Van, akinek 2 hét elég, de van, akinek sokkal hosszabb időt vesz igénybe.

Időt kell adni ahhoz, hogy a megcsalt fél érezze, mostantól ő a legfontosabb, számít a véleménye, közben pedig vissza kell nyernie az önbecsülését!
A megcsaló félnek be kell bizonyítania, hogy szándékai tiszták, önzetlenek, és nem csak a pillanatnyi helyzet kedvéért, félelemből cselekszik.


Mikor tudsz jönni a pároddal konzultációra?
Akár már ezen a héten is - de előtte a megadott telefonszámon egyeztessünk időpontot! 


 

Időpont konzultációra:

06 30/67 63 614

E-mail:

1 PERCES HÍRLEVÉL