3+1 indok, amiért a férfiak nem hisznek a párkapcsolati tanácsadásban

Egy férfit valóban nehéz rávenni arra, hogy külső segítséget vegyen igénybe. Még akkor is, ha valahol ő is érzi, a párkapcsolata nem a legjobb. Egy férfi nem tudja elképzelni, hogy párkapcsolati katasztrófa közelít és válás lesz belőle!


Szex, kinek mit jelent?

Mi alapján döntjük el, hogy kinek mi a jó, élvezetes, önfeledt, és mitől jó a jó szex? És mi számít pl. egészségesnek vagy egészségtelennek, perverznek vagy tabunak? Ráadásul, ha valaki, talán épp a társa miatt terápiás helyzetben találja magát, máris bűntudattal küszködhet. Valami baj van velem? Lehet, hogy beteges vágyaim vannak? Előfordulhat, hogy mindössze más elképzelései voltak a szexről, mint a párjának.


Miért nehéz titkolózni a férfiaknak?

Honnan tudja egy feleség, hogy pontosan mikor, mire kell rákérdezni? Miért fordul meg a fejükben az, amit hétpecsétes titokként akarnak megőrizni maguknak? Miből jönnek rá, ha nem mondanak igazat? És honnan tudják meg, hogy nagyobb a baj, mint gondolják, és fittyet hányva a férfi szóra titokban már intézkednek is - sokszor a férfiak szerencséjére.


Gyermekünk született, megváltozott a feleségem

Házasság után sokszor hallani, amint anya a lányának mondja: "Ha anya leszel, meglátod, minden megváltozik!" Hogy ez mennyire így van, azt a férfiak, immáron apák is tapasztalják, és gyakran panaszkodnak is emiatt: "a feleségem már nem ugyanaz a nő". Ha a körülményeket nem értjük helyesen, akár a kapcsolat minőségének rovására mehet.


A férfiak szexet, a nők szerelmet akarnak?

Számtalan kutatás született már arra a kérdésre vonatkozóan, hogy a férfiak és a nők számára mi a legfontosabb egy kapcsolatban. Egyértelmű választ adni nem lehet, de a legtöbb férfi fontossági listájának első helyén a szex áll, ezzel szemben a nőknél inkább a szerelem, az érzelmek. A nők ugyanúgy fontosnak tartják a szexualitást, de nem vágynak rá annyira, mint a férfiak. Ha választaniuk kellene a szex és pl. a vásárlás, a shoppingolás között, sokan inkább az elsőről mondanának le a legszívesebben - egy bizonyos ideig.


A mi kis párkapcsolati rituálénk

Roland és Emese nagyon elfoglalt életet él. A hétköznapi állandó munka és rohanás mellett alig jut idejük egymásra. Ott vannak még a szülök is, valamint kamasz fiuk, aki szintén sok időt és figyelmet kíván. Izgalmas és mozgalmas élet, ami inspirálja, de egyben le is meríti minden tartalék energiájukat. Az utóbbi időben egyre inkább azt kezdték érezni, hogy valamin jó lenne változtatni, de nem tudták megfogalmazni, mit tehetnének annak érdekében, hogy több időt töltsenek együtt.


Érzem, hogy el kell engednünk

A fiam 29 éves, tehetséges, okos "gyerek". Két diplomát is szerzett, most kezdi az életét. Hamar munkát talált, egyre komolyabb pozíciókba kerül. Kívülről azt sugározza, hogy minden rendben van, de látom, hogy az állandó feszültség és a munkatempó belülről pusztítja. Egyre kevesebbet találkozik a barátaival, velünk is jóval kevesebbet keresi a kapcsolatot.

Szereti a párját, de nem így képzeli a párkapcsolatát?

Ez már mással is előfordult, volt aki így oldotta meg