Párkapcsolati
mediátor

BLOG

  • Sok pártól hallottam már, hogy jobban tudnak vásárolni, mint őszintén beszélgetni egymással. Amikor arra kerül a sor, hogy valami konkrét dolgot megbeszéljenek, akkor a legtöbb esetben a partnerük gyorsan rövidre zárja.


  • A legtöbb konfliktus alapja a szexuális kielégületlenség. Nem azért teszem első helyre, mert férfi vagyok, hanem azért, mert ez a férfi és a nő számára egyformán fontos. És az első helyen áll. Bizony! Számtalan konfliktus forrása a szex! Persze csak akkor, ha valami nem úgy működik, ahogy kellene!


  • Sokan érkeznek úgy egy párkapcsolatba, hogy régi sérelmeket, szorongásokat, fájdalmakat őriznek. Félve a szakítástól, a magánytól, inkább nem beszélnek róla, vagy csak annyit, amennyit a másik - szerintük - még elvisel. A másik véglet, amikor az egész átfordul önsajnálatba, gondolják, hátha így jobban szerethetők.


  • A férfiak mára lusta disznókká váltak. Sok mindent könnyen megkapnak, még a nőt is. Legalább is ezt hiszik. Hát ideje lesz egy kicsit edzésbe hozni őket, már ami az érzelmi életüket illeti! Mert nem úgy van az, ahogy szerintük lennie kell...


  • Voltak nők, akik már akkor sem értettek egyet ezzel a családképpel, férfi és női szerepekkel. Nem akarták azt, hogy nőként a férfiak azt tegyenek velük, amit akarnak. Nem akarták, hogy hajuknál fogva végighúzzák a tábor közepén, vagy megalázva érezzék magukat nőként, mert nemet mondtak a férjük állati vágyainak a kielégítésére? Gondoljunk azokra a férfiakra, akik nem akartak vadászni, gyilkolni, mások vére árán hőssé válni, sem a feleségüket megalázni, megerőszakolni.


  • Az egyik fél, mint ahogy a kifejezésben is utaltunk rá, a legtöbb esetben csendben van. A párját "kedvesen" megvonja a szeretetétől, azoktól az testi és érzelmi élményektől, amitől boldognak érezhetné magát. Ugyan nem kiabál vele, mondhatni türelmes, nyájas. De belül utálja, gyűlöli a párját.